Benodigdheden:
30 gram Bloem. Paprikapoeder.
4 Kippenbouten.
50 gram Boter.
1 blokje Kippen Bouillon.
1 Ui.
1 Paprika.
1 teentje Knoflook.
1 klein rood Pepertje.
1 eetlepel Tomatenpuree.
Peper en Zout.
Bereiding:
Meng in een schaal de droge bloem, de paprikapoeder, de peper en het zout en
haal de stukken kip hierdoor.
Bak de kip in de boter snel bruin en leg de kip een beboterde ovenvaste schaal.
Bak daarna in de braadboter de schoongemaakte en in ringen gesneden ui, de in stukjes gesneden paprika, het uitgeperste teentje knoflook en het fijn gesneden pepertje.
Doe na 5 minuten de tomatenpuree en een 1/2 liter bouillon erbij en maak de saus op smaak met peper en zout.
Bind de saus met de overgebleven bloem en giet de saus over de kip en dek de schaal af met een deksel of met aluminiumfolie.
Zet de schaal op het rooster midden in de op 200 graden voor verwarmde oven.
Bak de kip in 40 minuten gaar.
Serveer er rijst met snijbonen bij, dit is gemakkelijk en super lekker.
Hallo Jan.
BeantwoordenVerwijderenLijkt ons heerlijk.
We gaan het zeker een keer proberen.