Karmann Gia Club Nederland
Op zondag 28 april verzamelden zo'n 37 Karmann Gia's zich bij Hebo in Hengevelde voor de eerste rit in 2013.
Op zondag 28 april verzamelden zo'n 37 Karmann Gia's zich bij Hebo in Hengevelde voor de eerste rit in 2013.
Foto's Auteur Jan Wibbelink.
Klik op de foto's voor een grotere afbeelding !
De eerste rit van de Karmann Gia Club Nederland is altijd bijzonder.
Na de winterstop zoeken de leden elkaar op voor een gezamelijke toerrit door de Hof van Twente.
De oldtimer tourrit ging door het Twentse landschap van Hengevelde naar Sint Isidorushoeve, Markvelde, richting kasteel Weldam en dan naar Gelselaar naar Erve Brooks waar een pauze was.
Vanuit Gelselaar vervolgden de sportauto's zich richting Diepenheim, Stokkum, Markelo, Elsen en dan naar Enter waar ze ook een pauze hadden bij het
Porsche Centrum Twente.
Daarna ging de rit door het Iepelo naar
Bornebroek, Azelo en Delden terug naar Hengevelde waar de auto's aan de finish kwamen bij het
Restaurant Hof van Twente in Hengevelde
.
Autoroutes 't pure Twente: Hof van Twente
De gemeente Hof van Twente schurkt tegen de Achterhoek aan en ligt toeristisch gezien wat in de luwte. Rustige weggetjes nodigen uit voor een verkenningstocht door de charmante omgeving.
Hof van Twente: 48, 60 of 65 kilometer
De Vijfsterren Autoroute bestaat uit drie lussen die samen een klavertje-drie vormen met de oude stad Goor als hart. De lussen zijn respectievelijk 48, 60 en 65 kilometer lang; starten kan in Goor, Delden, Markelo, Diepenheim en Hengevelde.
In Diepenheim spelen kunst en kastelen de hoofdrol. Heel Diepenhein is één grote tentoonstellingsruimte voor kunstenaars tijdens Kunstmoment Diepenheim, van 15 tot en met 25 oktober.Te midden van de vele galerieën springt de Kunstvereniging Diepenheim eruit. Daar zijn vrijwel permanent bijzondere exposities te zien.Adres: Grotestraat 17, Diepenheim.
T 0547-35 21 43 of www.kunstverenigingdiepenheim.nl
Een van de beelden in de tuin van Landgoed NijenhuisIn 1883 stuitte men bij boringen op landgoed Twickel toevallig op de dikke zoutlaag in de Twentse bodem. Jaren later verschenen in de omgeving van Boekelo de houten boortorens die dienden om het zout naar boven te halen. Het Zoutmuseum in Delden geeft een verrassend compleet overzicht van de geschiedenis van de zoutwinning in Twente en elders in de wereld. Pronkstuk is de verzameling van meer dan tweeduizend zoutvaatjes.
Adres: Langestraat 30, Delden.
T 074-376 45 46 of www.zoutmuseum.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten