Powered By Blogger

donderdag 16 november 2017

VOLKSWAGEN 70 JAAR IN NEDERLAND (VideoFilm)




DE EERSTE VW KEVER VAN STAL GEHAALD

16 november 2017
De vlag hangt uit in Leusden, want vandaag is het precies zeventig jaar geleden dat Pon’s Automobielhandel de eerste lichting Volkswagens naar Nederland haalde.




 Speciaal voor die gelegenheid schijnt de importeur een lichtje op de kever met chassisnummer 337, de eerste van de reeks van 6 auto's die op 16 oktober 1947 de grens overstaken. Dat gebeurde overigens gewoon over de weg, op eigen kracht. De oversteek van de zes auto's was ook voor de fabriek een historische gebeurtenis, want Nederland was het eerste exportland voor Volkswagen.



 Het grijze exemplaar dat als allereerste te boek staat, draagt het kenteken NT-71-80. Het oermodel stond voor omgerekend €1.307 op de prijslijst.






DE EERSTE VOLKSWAGEN GEMAAKT IN 1936


Klik op de foto's voor een grotere afbeelding !

Volkswagen treffen in Duitsland 
al gezien ? 

vrijdag 20 oktober 2017

FERRARI of PORSCHE een Jongensdroom (Video)

FERRARI 328 GTS VS. PORSCHE 911 SC - DUBBELTEST

Als je een snelle sportwagen wilt, maar ook de geneugten van het open rijden wilt ervaren, kun je terecht bij de twee meest iconische sportwagenmerken uit de jaren 70-80: Porsche en Ferrari. 



Beide hebben een dakconstructie bedacht die is opgewassen tegen open rijden met hoge snelheid. Welke bevalt het beste: de Porsche 911 Targa of de Ferrari 328 GTS?

donderdag 19 oktober 2017

Linzensoep super lekker !



Linzensoep is gezond, gemakkelijk te maken en super lekker !

Linzensoep is altijd goed. Het is gezond, super gemakkelijk om te maken, voedzaam en heerlijk !

Deze ingrediënten kan je kopen op de markt of in de reguliere supermarkt.



 Dit recept voor linzensoep is het aller lekkerste recept !
Voor wie deze soep nog nooit heeft gemaakt, weet niet wat ie mist.

Ingrediënten:
300 gram gedroogde rode linzen.
1 blik gepelde tomaten.
1 blikje kokosmelk
1 rode peper
1 ui
2 teentjes knoflook.
2 groentebouillon blokjes.
1 theelepels korianderpoeder.
2 theelepels kerriepoeder.
2 theelepel komijnpoeder.
1 theelepel kurkuma.
Peper en zout naar smaak en een
snuf kaneel.

Bereidingswijze:

1. Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit dit kort in de pan.
2. Voeg de kruiden toe en laat ze eventjes mee roosteren.
3. Voeg de gepelde tomaten toe, roer goed door.
4. Voeg de groentebouillon (uiteraard met water) toe en doe      nu direct de linzen erbij.
5. Snijd de rode peper in de lengte door midden, haal de            uiteinden eraf en haal de pitjes eruit. 
    Voeg de peper toe aan de soep en laat het meekoken.
6. Voeg de helft van het blik kokosmelk toe.
7. Laat de soep 20 minuten koken.
8. Pureer de soep met een staafmixer.
9. Voeg een snuf kaneel toe en zout om de soep op smaak 
     te brengen.
10.Roer de andere helft van de kokosmelk door de soep.