Powered By Blogger

zaterdag 17 augustus 2019

Een keer wat anders dan een saaie speklap van de Barbecue !

Gezoete varkenshaas van de BBQ, super lekker !


Varkenshaas die gemarineerd is in een zout/zoete marinade met knoflook en chili. 
Daarna lekker op de bbq (in een oven kan natuurlijk ook) en als laatste insmeren met honing en appelazijn. 
Want appel en varkensvlees, dat gaat te gek samen. 
En dan?  Genieten maar. 
Op de bbq echt één van de favorieten, ook omdat het eigenlijk heel makkelijk is. 

Dus, weg met die saaie speklap en leg dit mooie malse stuk varken eens op de bbq, dat is gewoon super lekker ! 

 Wat heb je nodig ?
deksel op barbecue doen
2 Varkenshazen
1/2 theelepel chilipoeder
5 tenen knoflook, ontveld en geplet
5 eetlepels ahornsiroop of honing
125 ml sojasaus
1 theelepel tijm

Voor de laatste insmeer sessie:
1/2 eetlepel honing
1/2 eetlepel olijfolie
1 theelepel dille
1 eetlepel appelazijn


Maak een avond voordat je gaat bbq-en een marinade door een paar scheuten olijfolie, de sojasaus, ahornsiroop, tijm, chili en tenen knoflook bij elkaar in een bakje te doen. Roer even door. Schenk de marinade in een afsluitbare diepvrieszak en leg dan de varkenshazen hier in. 
Zet een nacht in de koelkast.

Ben je klaar om te gaan genieten ? 
Laat de varkenshazen op kamertemperatuur komen. Steek de briketten of kolen aan en maak de bbq gereed. 
Zorg dat de bbq gereed is voor indirect grillen.
Haal de varkenshazen uit de marinade en schroei de varkenshazen in enkele minuten dicht boven direct vuur. 
Leg ze dan op de indirecte kant met de deksel op de bbq

Draai elke paar minuten en bak ze tot ze de gewenste gaarheid hebben (circa 15 minuten). Met een handige thermometer voor de BBQ houd je een temperatuur aan van circa 55 a 60 graden. 
Maak ondertussen de saus om ze in te kunnen smeren door alle ingrediënten in een kommetje te doen en even goed door te roeren.
Als de varkenshazen bijna klaar zijn, of de juiste temperatuur hebben bereikt, leg je ze op direct vuur en smeer je ze volledig in met de saus. 
Draai ze elke 30 seconden en smeer ze in. Bak ze in totaal nog 2 minuten en leg op een plank, schaal of bord met een stuk aluminiumfolie erop. 
Laat het vlees even een paar minuten rusten om alle sappen weer in evenwicht te brengen. Snijd daarna aan en serveer in dikke plakken. Genieten maar!

vrijdag 19 juli 2019

Volvo P1800 Cabrio (Video)




Zeldzame Volvo Cabrio P1800

Volvo Cabrio’s komen zeer weinig voor. 
De nuchtere Zweden hebben zich maar enkele malen laten verleiden tot het maken van een open Volvo. 
De meeste modellen van Volvo zijn allemaal voorzien van een vast dak. 
Dus wat moet je dan doen als je tijdens een warm weekend toch in je klassieke Volvo wil rijden? 
Simpel: je pakt de decoupeerzaag en gaat aan de slag. Het resultaat is in dit geval best fraai te noemen.

dinsdag 16 juli 2019

Oldtimerrit, ergens naar toe ! (VideoFilm)



Genieten van klassiekers

 De Winterswijks Oldtimer Club is een club voor liefhebbers van klassieke auto’s en oldtimers van alle merken en types.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is onze club voor geheel de Achterhoek en de wijde omgeving.



Gewoon genieten van klassiekers.
Wij organiseren diverse activiteiten zoals rondritten, technische dagen, bezoeken aan oldtimerevenementen enzovoort. 
Het doel van onze club is om in een gezellige en ontspannen sfeer met z’n allen te genieten van onze klassieker.

Lidmaatschap

Onze club is niet merkgebonden, dus of het nu om een dwergauto gaat of een grote Bentley, iedereen is welkom. 
Wel houden wij een leeftijdsgrens voor de auto aan, die is 25 jaar of ouder.



We verzamelden in Zelhem op de parkeerplaats bij de rotonde aan de Stikkenweg/N330. 
Hier stond de koffie klaar.
Vanaf daar reden we via omwegen en mooie landweggetjes naar de Holterberg om bij het bezoekerscentrum “Sallandse Heuvelrug” de benen te strekken en een kijkje te nemen bij Staatsbosbeheer in Nijverdal.


Vanaf het Staatsbosbeheer reden we weer via binnenwegen naar de eindbestemming Ruurlo.
Bij Autobedrijf Harrie Arendsen Volvo dealer, op de parkeerplaats stond nog wat te drinken klaar en daar sloten we de oldtimerdag af met prachtig weer en een schitterende route door Gelderland, over de Holterberg naar de Sallandse heuvelrug.

Op deze dag waren ook een aantal leden van de HOC uit Duitsland aanwezig om gezamenlijk de ergens naar toe rit te rijden.








OLDTIMERS EN NOG VEEL MEER ↓
https://nl.pinterest.com/janwibbelink/oldtimers-en-meer-janwib/